Rusland vil inddrage moderate oprørere i Syrien-aftale

En række moderate oprørsgrupper, blandt dem Den Frie Syriske Hær (FSA), skal sidde med ved bordet, når centrale aktører forsøger at forhandle en fred i det krigshærgede Syrien, mener Rusland.

- Vi støtter deres (FSA, red.) deltagelse. Vi ved endnu ikke, hvem der repræsenterer dem. Vi venter på, at de står mere tydeligt frem, eller at vores partnere, som har relationer til Den Frie Syriske Hær, fortæller os nærmere, siger Mikhail Bogdanov.

Russerne vil ifølge landets viceudenrigsminister med særligt ansvar for Mellemøsten, Mikhail Bodonov, også inddrage kurderne i processen.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, udtrykker håb om, "at vi kan finde en vej frem" i drøftelser om det krigshærgede Syrien, men det synes "meget svært".

Det siger Kerry i Wien, hvor der fredag er internationalt møde med en række centrale aktører.

Netop oprørsgrupper som Den Frie Syriske Hær har været kilde til spændinger mellem USA og Rusland, da amerikanerne støtter disse direkte i kampen mod det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

Modsat står russerne på Assads side og bomber - ifølge amerikanerne - disse moderate oprørsgrupper.

Saudi-Arabien og Rusland har fredag udvekslet lister med navne på syriske oppositionsgrupper, som de ønsker skal være med i fredsprocessen.

Hverken oppositionen eller repræsentanter for styret i Damaskus er til stede i Wien. Det er imidlertid Iran, som er en nær allieret af Assad.

Det er første gang, at Iran deltager i et internationalt fredsmøde om krigen i Syrien.

Ud over Rusland, USA og Iran deltager også Tyrkiet, Kina, Frankrig, Storbritannien og en række lande i Mellemøsten. FN og EU har også repræsentanter på mødet i Wien.

/ritzau/Tass

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip