Rusland vil koordinere med USA og Assad-fjender i Syrien

Den politiske ledelse i Rusland erklærer sig klar til at koordinere landets militære indsats i Syrien med oppositionsgruppen Den Frie Syriske Hær, der bekæmper det syriske styre.

Rusland er ellers nært allieret af det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

Samtidig oplyser det russiske forsvarsministerium, at man onsdag vil holde en videokonference med det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, for at samarbejde i det krigshærgede land.

- De som hævder, at bekæmpelse af terrorisme er hovedformålet, bør mødes og løse de praktiske opgaver, hvis de virkelig mener det, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Lavrov har tirsdag holdt møde med FN's særlige Syrien-udsending, Staffan de Mistura, om situationen.

I den forbindelse erklærede udenrigsministeren, at selvom Rusland kaster bomber i Syrien, ønsker man snarest at få skub i en politisk fredsproces.

Rusland har etableret et koordinationscenter i Bagdad for bombetogterne i nabolandet. Det russiske forsvarsministerium samarbejder med Irak, Iran og Syrien om centret i den irakiske hovedstad.

- Vi inviterer USA, Tyrkiet og andre, som kan og vil, til at bidrage, siger Lavrov.

- Hvis ikke Bagdad er passende for et sådant samarbejde, er vi klar til at arbejde og koordinere vore aktiviteter med den amerikansk-ledede koalition i ethvert andet land i regionen, siger udenrigsministeren.

USA og EU har kritiseret og anklaget Rusland for at angribe moderate oprørere i Syrien.

Ledelsen i Moskva har tirsdag afvist kritikken og sagt, at man har bombet flere end 80 gange mod gruppen Islamisk Stat, som også er amerikanernes og europæernes fjende i landet.

/ritzau/Tass

Dagens Gossip