Rusland vil optrappe luftangreb i Syrien

Rusland vil øge antallet af luftangreb i Syrien og dermed optrappe en omstridt militær indsats, som regeringen i Moskva siger har til formål at svække Islamisk Stat. Imens mistænker vestlige lande, at russerne har til hensigt at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad.

- Vi vil ikke alene fortsætte angrebene, vi vil også øge deres intensitet, siger Andrej Kartapolov, en højtstående officer der er medlem af den russiske hærs generalstab.

Han tilføjer, at de russiske fly i løbet af 72 timer har gennemført mere end 60 bombetogter i forskellige dele af Syrien. Det har ifølge generalobersten sendt hundredvis af krigere fra Islamisk Stat på flugt.

- Panik og desertering breder sig i deres rækker, siger Kartapolov.

- Omkring 600 lejesoldater har forladt deres positioner og forsøger at finde vej mod Europa, hævder han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ruslands bombardementer i det krigshærgede land har medført kraftig kritik fra især USA.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har advaret sin kollega i Rusland, Vladimir Putin, om at han forsvarer et smuldrende autoritært styre og desuden risikerer at blive trukket med ind i "hængedyndet" i Syrien.

Flere af de vestlige lande beskylder desuden Rusland for at rette angrebene mod alle mulige andre grupper end Islamisk Stat og for at have dræbt et højt antal civile.

Den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, siger, at kun ét ud af 20 russiske luftangreb i Syrien har ramt Islamisk Stat, der kontrollerer store dele af det østlige Syrien og det vestlige Irak.

Fallon beskylder russerne for at have bombet civile og nogle af de oprørere, som er støttet af Vesten og golflandene.

Rusland afviser beskyldningerne og siger, at de russiske fly angriber Islamisk Stat med præcisionsvåben.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip