Rusland vil støtte europæisk Fifa-kandidat

Ruslands fodboldforbund vil støtte Europas topkandidat i kampen om at blive den næste præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Russerne håber fortsat, at Uefa-præsident Michel Platini vender tilbage i præsidentkapløbet efter sin suspension.

Men gør han ikke det, vil russerne støtte generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Gianni Infantino, der mandag meldte sig ind i præsidentkampen som Europas plan B.

Det siger den forholdsvis nyvalgte præsident for Ruslands fodboldforbund, Vitali Mutko, som også er Ruslands sportsminister.

- Rusland støtter Uefas generalsekretær Gianni Infantino i præsidentvalget, hvis Uefas øverste leder, Michel Platini, ikke kan være med, siger Mutko til det russiske nyhedsbureau R-Sport.

Platini var Europas foretrukne præsidentkandidat til Fifa-valget 26. februar, men franskmanden er siden blevet suspenderet i 90 dage på grund af en undersøgelse om korruption og mistænkelige pengeoverførsler.

- Vi er fast besluttede på at støtte Michel Platini. Han er en legendarisk fodboldspiller, som er i sin tredje valgperiode som Uefa-præsident, og en person, som har alle muligheder for at lede verdensfodbolden.

- Hvis Platini er ude af stand til at bevise sin uskyld og dermed ikke kan vende tilbage, så står vi bag Gianni Infantino som Europas kandidat. Hvis Michel vender tilbage til valgkampen, vil Infantino trække sig, siger Vitali Mutko.

Fifas nuværende præsident, Sepp Blatter, har trukket sig efter massivt pres på grund af anklager om korruption.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip