Ruslands para-præsident vil bevise atleters uskyld

Præsidenten for Ruslands Paralympiske Komité, Vladimir Lukin, er dybt uenig i udelukkelsen af Rusland ved de paralympiske lege, der løber af stablen i Rio de Janeiro i september.

Rusland er udelukket som en konsekvens af den seneste tids afsløringer af omfattende dopingsnyd i landet. Men Lukin mener ikke, at der er baggrund for at udelukke nationen.

- Udelukkelsen af det russiske hold ved para-OL er unfair. Et overvældende flertal af de russiske para-atleter er ikke skyldige i doping, siger Lukin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er klar til at bevise, at Ruslands hold har opfyldt alle forpligtelser omkring antidopingregler, tilføjer Lukin.

Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) meldte søndag ud, at Rusland er udelukket.

Baggrunden er Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) McLaren-rapport, der har konkluderet, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram samt svindel med positive prøver.

IPC traf dermed den beslutning, som Den Internationale Olympiske Komité (IOC) valgte ikke at træffe i forbindelse med OL i Rio, der foregår i øjeblikket.

IOC lod det være op til specialforbundene at træffe afgørelse om russisk deltagelse.

Rusland vil anke afgørelsen til CAS, som er sportens voldgiftsret, oplyste landets sportsminister, Vitaly Mutko, søndag.

De paralympiske lege finder sted fra 7. til 18. september.

/ritzau/

Dagens Gossip