Russere genåbner nordjysk slagteri

Det tomme svineslagteri i Vrå i Nordjylland bliver genåbnet til foråret med op til 70 nye arbejdspladser.

Den russiskfødte rigmand Sergei Medvedev har købt bygningerne og inventaret, skriver Fødevareforbundet NNF.

Slagteriet skal hedde Danish Meat Company Vrå A/S og åbner til marts. Og planen er, at der skal slagtes omkring 4.000 svin om ugen.

Afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Nordjylland, John Christiansen, glæder sig til, at slagteriet får nyt liv.

- Det er et område i udkantsdanmark med høj ledighed, så det er yderst positivt. 60-70 arbejdspladser, det er sådan noget, vi drømmer om hver dag. Så jeg håber, det er et bæredygtigt projekt, siger han til Newspaq.

Rygtet om en genåbning er hurtigt blevet spredt. Og i lokalafdelingen er der dagligt flere henvendelser fra medlemmer, der gerne vil have arbejde på slagteriet. Enten ledige eller medlemmer, der har andre job, fortæller John Christiansen.

Vrå mistede 170 arbejdspladser, da slagteriet lukkede for et par år siden. Det blev forsøgt opstartet igen, men efter ti uger blev nøglen drejet om igen. Men John Christiansen håber, det russiske marked, som svineprodukterne skal afsættes på, på sigt kan give endnu flere arbejdspladser.

- Dansk svinekød er kendt for at være kontrolleret og i super kvalitet. Og der er en hastigt voksende middelklasse i Rusland, som gør, at det kan blive et rigtig stort marked for svinekød.

Den 47-årige Jack Skaaning er udnævnt til direktør og skal samle trådene, inden produktionen går i gang til marts.

- Der forpligtiger at starte et slagteri op igen. Derfor tager vi det stille og roligt. Både leverandørerne og de folk, vi nu skal ansætte, skal føle sig trygge, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip