Russere skød mod tyrkisk fiskebåd

Besætningen om bord på en russisk destroyer affyrede et varselsskud mod en tyrkisk fiskebåd i Det Ægæiske Hav for at undgå en kollision, siger det russiske forsvarsministerium, som søndag indkaldte den tyrkiske militærattaché i Moskva for at orientere ham om episoden.

Nyhedsbureauet Interfax skriver, at det tyrkiske fartøj ikke havde reageret på tidligere advarsler, men i stedet brat havde ændret kurs, efter at der blev affyret skud på det russiske fartøj.

De to fartøjer passerede hinanden i cirka 500 meters afstand.

Det russiske fartøj befandt sig 22 kilometer fra den græske ø Lemnos, da episoden indtraf. Ifølge det russiske forsvarsministerium skal russerne have skudt med håndvåben.

Forholdet mellem Rusland og Tyrkiet er yderst spændt, efter at det tyrkiske militær nedskød et russisk kampfly, da det kortvarigt krydsede en tyrkisk grænselomme til Syrien. Den ene af de to piloter overlevede.

Rusland har siden indført sanktioner over for tyrkiske landbrugsvarer, og russiske statsborgere, der ellers fylder meget i tyrkiske turistområder, kan ikke længere tage på pakkerejser til landet.

Rusland har også beskyldt Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og hans familie for at være involveret i oliehandel med Islamisk Stat. Russerne hævder, at Tyrkiet er den største forbruger af den olie, som den ekstremistiske bevægelse har stjålet i Irak og Syrien.

- Tilgængelige informationer viser, at det øverste lag i Tyrkiets politiske ledelse, præsident Erdogan og hans familie, er involveret i denne kriminelle virksomhed, sagde Ruslands viceforsvarsminister, Anatolij Antonov, til pressen i Moskva tidligere på måneden.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip