Russere udviser amerikansk diplomat

Han skal derfor forlade landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»En sådan provokerende adfærd i den kolde krigs ånd er på ingen måde fremmende for den gensidige tillid,« lyder det i en erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

Den amerikanske diplomat er ifølge Reuters identificeret som Ryan C. Fogle, og russerne mener, at han har arbejdet under dække som ambassadens tredjesekretær.

Den russiske efterretningstjeneste FSB hævder, at manden bar noget »særligt teknisk udstyr, nedskrevne instruktioner for at hverve en russisk borger og en stor sum penge«. Desuden fandt de russiske myndigheder angiveligt et brev, der nævner, at USA er villig til at betale 100.000 dollar til gengæld for visse tjenesteydelser.

Hændelsen sker på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Rusland og USA er spændt på grund af forskellige holdninger til borgerkrigen i Syrien.

Den aktuelle sag kan ses som en slags »tak for sidst« til USA, der i 2010 anholdt ti formodede russiske spioner. De blev senere udvist fra USA mod løsladelse af fire russiske borgere, der var fængslet under mistanke for at have spioneret for Vesten.

Den amerikanske diplomat er udleveret til den amerikanske ambassade i Moskva.

Dagens Gossip