Russerne kommer

Både spillere, eksperter og trænere er enige om, at især to danske mandskaber formåede at trække den på papiret sværeste modstander under lodtrækningen.

Vi begynder med AaB, der torsdag mere eller mindre spillede sig baglæns ud af Europa League-kvalifikationen, da de i anden kvalifikationsrunde tabte ude til georgiske FC Dila Gori med hele 3-0.

Skulle de mod al forventning formå at vende tingene, møder de vinderen af opgøret mellem Hajduk Split fra Kroatien eller makedonske Turnovo i næste runde.

De to andre danske hold i lodtrækningsbowlen var Randers FC og FC Nordsjælland.

Sidstnævnte trak i tredje og næstsidste kvalifikationsrunde til Champions League det russiske storhold Zenit St. Petersborg, hvilket den tidligere landsholdsspiller og nuværende fodboldekspert hos Viasat, Preben Elkjær, karakteriserer som værende en meget svær opgave.

- Den er svær. Det må være klart den sværeste, siger Preben Elkjær og uddyber:

- Deres chance ligger i, at de har fået noget erfaring (fra seneste sæsons gruppespil, red.) og har et spilkoncept, der er gennemtestet. Samtidig kan russiske hold godt slappe lidt af, hvis de føler, de er ovenpå. Jeg er sikker på, at Zenit ikke har den samme gennemspillede trup, som Nordsjælland har.

Vodka på lægterne

Michael Lumb, der i dag er vendt hjem til Danmark og spiller for FC Vestsjælland, har en fortid hos netop det russiske mandskab, og han fortæller, at FC Nordsjælland godt kan forberede sig på noget af en mundfuld. Udover at have landsholdsspillere på alle positioner er fansene på lægterne et skrækscenarie for udeholdet.

- Især bag det ene mål er der godt knald på. Selv om det er minus 25 grader, så skal de nok få smidt trøjerne og stå i bar mave. Men de kører selvfølgelig også med at få hældt lidt vodka indenbords inden kampene. Det er en tradition, og så mærker de heller ikke, når det er rigtig koldt. Men det er nogle hardcore fans, som larmer rigtig meget, så det bliver meget svært for FC Nordsjælland at komme til Rusland og møde Zenit, siger Michael Lumb.

Randers langt væk hjemmefra

Kort efter Farum-mandskabets lodtrækning blev Randers FC parret med et andet russisk mandskab, Rubin Kazan, i tredje kvalifikationsrunde til Europa League. Og det var bestem ikke det, man havde håbet på i den jyske klub.

- Set i forhold til, hvem vi ellers kunne trække, er det den værst mulige modstander. Rent sportsligt er det det bedste hold, vi kunne møde. Og publikumsmæssigt havde mange vel håbet, at det var Michael Laudrup og Swansea, der kom på besøg. Det er pisse uheldigt, siger Randers FCs direktør, Jacob Nielsen, der ikke værdsætter rejsen langt ind i Rusland.

- Vi spiller om torsdagen derovre. En tur, der kilometermæssigt svarer til en tur til Nordafrika.

Udover FC Nordsjælland, AaB og Randers deltager også Esbjerg fB og FC København i de europæisk turneringer. Sidstnævnte er sikret en plads i Champions Leagues gruppespil, mens Esbjerg fB senere træder ind i fjerde og sidste kvalifikationsrunde til Europa League.

Dagens Gossip