Russisk asyl til Snowden vil skade forhold til USA

Det fastslår det amerikanske udenrigsministerium fredag aften.

»De har dog stadig mulighed for at gøre den rigtige ting ved at sende hr. Snowden til USA. Det er vores håb,« siger talsmanden Jen Psaki ifølge Reuters.

Fredag kom det frem, at Snowden endnu en gang vil forsøge at få asyl i Rusland. Det oplyste menneskeretsgruppen Human Rights Watch, som fredag mødtes med Snowden i Sherementjevo-lufthavnen i Moskva, hvor han har opholdt sig i tre uger.

Han vil angiveligt søge midlertidigt asyl i Rusland og på et senere tidspunkt forsøge at rejse videre til et land i Mellem- eller Sydamerika.

Ifølge Reuters siger en talsmand for Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter Snowdens møde med Human Rights Watch, at hvis Snowden vil have asyl i Rusland, skal han afholde sig fra aktiviteter, der skader USA.

Edward Snowden lover ifølge en deltager på fredagens møde, at han ikke vil skade USA, skriver AFP.

Han har søgt asyl i en lang række lande og også modtaget tilsagn om asyl fra flere sydamerikanske lande, hvoraf tilbuddet fra enten Venezuela eller Ecuador ventes at være dem, som Snowden primært overvejer.

Snowden kan ikke forlade den moskovitiske lufthavn uden at have enten pas, russisk visum eller asyl. Han har angiveligt ingen af delene.

USA har lagt betydeligt pres på lande, som kunne tænkes at give Snowden asyl og har endda formået at få et privatfly med den bolivianske præsident, Evo Morales, til at lande i Wiens lufthavn på vej fra Moskva, fordi der var mistanke om, at Snowden var om bord.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip