Russisk atletik-verdensmester fordømmer homoseksualitet

Det skete efter, at Isinbayeva kritiserede flere atletikudøvere ved VM for at male deres fingernegle regnbuefarvet for at støtte bøsser og lesbiske mod en omstridt lov, der rammer homoseksuelle i Rusland.

Loven blev vedtaget i juni og betyder, at homoseksuelle ikke må adoptere børn, og at uddeling af information om ikke-traditionel seksualitet kan straffes med fængsel eller bøder.

- Hvis vi tillader, at demonstrere i gaderne mod det her, er vi meget bange for, hvad der kan ske med vores land, fordi vi opfatter os selv som normale mennesker, sagde Isinbayeva.

- Vi har aldrig haft problemer med det her Rusland, og det får vi heller ikke fremover, sagde stangspringeren. 

Det var blandt andet to svenske udøvere, der havde malet deres fingre-negle regnbuefarvet ved atletik-VM.

Den omstridte lov har fået flere aktivister til at opfordre deltagerlandene ved næste års Vinter-OL i russiske Sochi til at boykotte legene. 

På engelsk sagde Isinbayeva til de fremmødte journalister.

- Vi lever bare med, at kvinder er sammen med mænd, og mænd er sammen med kvinder, sagde hun.

Den amerikanske præsident Barack Obama har været ude at kalde loven en krænkelse af basal moral. I Danmark har udenrigsminister Villy Søvndal kaldt loven for dybt kritisabel.

Yelana Isinbayeva har sat 28 verdensrekorder i stangspring og vundet syv større titler heriblandt to gange OL-guld i Athen 2004 og Beijing 2008. 

Dagens Gossip