Russisk-cypriotiske forhandlinger uden resultat

Skrevet af admin

20/03/2013
Finansministeren oplyser selv, at onsdagen indtil videre er endt uden resultater i forhold til at få hjælp til at trække middelhavsøen ud af den finansielle krise.De resultatløse forhandlinger mellem Michael Sarris og hans russiske kollega Anton Siluanov og vicepremierminister Igor Shuvalov fik ham til at aflyse et planlagt pressemøde.Tirsdag afviste det cypriotiske parlament en plan om at trække på bankindestående i Cyperns banker som betingelse for at modtage en EU-hjælpepakke på 10 milliarder euro. Og det fik Cypern til at vende sig mod Rusland for at få en forlængelse på fem år på et lån på 2,5 milliarder euro, som blev givet i 2011. Planen var at få russerne til dels at forlænge lånet, dels udvide det med yderligere 5 milliarder euro.Men cyprioten er optimistisk på trods af det manglende resultat af dagens forhandlinger:"Vi har haft et rigtig godt og konstruktivt første møde med en meget åbenhjertig dialog. Vi har understreget, hvor alvorlig situationen er, men der er endnu inden konkrete tilbud."Michael Sarris bliver i Moskva, indtil han har fået en aftale, siger han.

Mest læste i dag

Finansministeren oplyser selv, at onsdagen indtil videre er endt uden resultater i forhold til at få hjælp til at trække middelhavsøen ud af den finansielle krise.

De resultatløse forhandlinger mellem Michael Sarris og hans russiske kollega Anton Siluanov og vicepremierminister Igor Shuvalov fik ham til at aflyse et planlagt pressemøde.

Tirsdag afviste det cypriotiske parlament en plan om at trække på bankindestående i Cyperns banker som betingelse for at modtage en EU-hjælpepakke på 10 milliarder euro. Og det fik Cypern til at vende sig mod Rusland for at få en forlængelse på fem år på et lån på 2,5 milliarder euro, som blev givet i 2011. Planen var at få russerne til dels at forlænge lånet, dels udvide det med yderligere 5 milliarder euro.

Men cyprioten er optimistisk på trods af det manglende resultat af dagens forhandlinger:

"Vi har haft et rigtig godt og konstruktivt første møde med en meget åbenhjertig dialog. Vi har understreget, hvor alvorlig situationen er, men der er endnu inden konkrete tilbud."

Michael Sarris bliver i Moskva, indtil han har fået en aftale, siger han.