Russisk diplomat mistænkt for børnemishandling

Sådan lyder russiske anklager ifølge AFP mod de hollandske myndigheder, som har skabt en betydelig kurre på tråden mellem Rusland og Holland.

I Moskva overbragte det russiske udenrigsministerium tirsdag morgen en protestnote til den hollandske ambassadør i Moskva, og samtidig uddybede udenrigsministeriets talsmand, Alexander Lukashevich, baggrunden for den russiske protest:

»Sidste weekend stormede bevæbnede mænd i camouflageuniformer Dmitry Borodins lejlighed og slog diplomaten kraftigt for øjnene af hans børn, med en frit opfunden beskyldning om, at han mishandlede dem,« lød det fra udenrigsministerielle talsmand, der også gav denne detalje:

»Vores diplomat blev lagt i håndjern og taget med på politistationen, hvor han blev tilbageholdt næsten hele natten«.

Det skete ifølge Alexander Lukashevich, selv om Dmitry Borodin, der har status at ministerrådgiver, fortalte politiet, at han havde diplomatisk immunitet. Efter nogle timer løslod politiet ham:

»Men det skete uden forklaring eller undskyldning«, lød det tirsdag formiddag fra talsmanden i Moskva.

Ifølge det hollandske nyhedsbureau ANP hævder diplomaten, at han blev slynget i gulvet, slået i ansigtet med en knippel og lagt i håndjern.

Det hollandske udenrigsministerium har endnu ikke kommenteret hændelsen, men det gjorde den russiske præsident Vladimir Putin til gengæld tirsdag ved afslutningen på et asiatisk topmøde på Bali:

»Det her er det groveste brud på Geneve-konventionen. Vi venter på en forklaring og en undskyldning, og på at de skyldige bliver straffet. Vores reaktion vil afhænge af, hvordan der bliver reageret fra hollandsk side,« lød det fra den russiske præsident.

Den usædvanlige diplomatiske sag, dukker op i kølvandet på Ruslands tilbageholdelse af det hollandsk indregistrerede Greenpeace-fartøj, »Artic Sunrice« og dets 30 besætningsmedlemmer.

Holland har rejst en voldgiftssag mod Rusland ved Den Internationale Havretsdomstol for at få frigivet skibet og dets besætning.

Dagens Gossip