Russisk fly blev godkendt et halvt år før styrt

Det var efter alt at dømme en teknisk fejl, der var årsag til 224 menneskers død, da et russisk fly styrtede ned på Sinai-halvøen i Egypten lørdag.

Men nu viser det sig, at flyet blev sikkerhedsgodkendt af den irske luftfartsmyndighed i maj for knap et halvt år siden.

- Den irske luftfartsmyndighed foretog en årlig gennemgang af flyets certifikater i forbindelse med fornyelsesprocessen og vurderingen af dens flyvedygtighed, og på det tidspunkt var alle flyets certifikater tilfredsstillende, siger en talsmand fa den irske luftfartsmyndighed.

Flyet fra det russiske luftfartsselskab Kogalymavia havde kurs med Skt. Petersborg, men styrtede ned efter cirka 30 minutter i luften.

På et pressemøde i Moskva mandag fortæller Kogalymavia, at årsagen ikke skyldes tekniske fejl, og at flyets motorer blev undersøgt den 26. oktober. Der blev ikke fundet fejl.

Man ved endnu ikke, hvorfor flyet styrtede. De sorte bokse er fundet, men undersøgelsen af årsagen til flystyrtet kan ifølge de egyptiske myndigheder tage flere måneder.

Der har været meldinger om, at det kan have været en teknisk fejl, men Islamisk Stats gren på Sinai-halvøen tager samtidig også skylden for styrtet. Det er dog blevet afvist af både myndigheder og eksperter, som siger, at den terrorgruppen ikke har kompetencerne til at skyde et fly ned i den højde.

Efter styrtet har flere luftfartsselskaber desuden besluttet at flyve uden om Sinai-halvøen, mens de venter svar fra undersøgelsen. Det gælder eksempelvis Air France-KLM, tyske Lufthansa og Emirates.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip