Russisk fodboldleder: Der er intet galt i tilskuervold

Skrevet af admin

13/06/2016

Dagens topnyheder

Både Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, og den franske regering har taget skarpt afstand fra tilskuerballaden i den første EM-weekend, men det er tilsyneladende ikke alle, der deler den holdning.

Igor Lebedev, der blandt andet er medlem af forretningsudvalget i Det Russiske Fodboldforbund (RFU), vælger i stedet at hylde de russiske ballademagere for at have taget kampen op mod englænderne i Marseilles gader.

- Jeg kan ikke se noget forfærdeligt i tilskuerkampene. Tværtimod gjorde vores tilhængere et godt arbejde. Fortsæt det, skriver Igor Lebedev mandag på Twitter.

- Det, der skete i Marseille og i andre franske byer, er ikke fansenes fejl, men fransk politis manglende evne til at organisere sådan en begivenhed, lyder det fra fodboldpolitikeren.

Igor Lebedev, der er søn af den nationalistiske politiker Vladimir Zjirinovskij, mener også, at Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, havde kastet sig ind i kampene, hvis han havde fået muligheden.

- Personligt tror jeg, at hvis Mutko havde været sammen med fansene på tribunen og ikke en officiel figur, ville han have deltaget i slagsmålet med de engelske fans, for det var fra dem, provokationen kom, siger Igor Lebedev.

Balladen før, under og efter Ruslands kamp mod England resulterede i 35 tilskadekomne, hvoraf én engelsk fan fortsat meldes i kritisk tilstand.

/ritzau/dpa