Russisk kunstskøjte-guld skaber harme i Sydkorea

Mange sydkoreanere holdt sig vågen fredag morgen lokal tid for at følge finalen i kunstskøjteløb ved vinter-OL i Sotji.

Øjnene var rettet mod kunstskøjteløberen Kim Yu-Na, som var storfavorit til at genvinde OL-titlen i karrierens sidste løb. Selv om Yu-Na leverede en fejlfri præstation, så fik karrieren ikke det perfekte punktum.

Den kun 17-årige russer Adelina Sotnikova gjorde det nemlig endnu bedre og endte med at tage guldet, mens den seks år ældre Yu-Na måtte nøjes med sølv. Sotnikova fik 224,59 point, mens Yu-Na måtte nøjes med 219,11 point.

De sydkoreanske tv-kommentatorer var nærmest i chok, og det blev nævnt, at dommerne måske var blevet påvirket af det russiske hjemmepublikum.

- Det bliver interessant at se, om Sotnikova nogensinde kan få så høj en score igen, sagde Kim Yu-Nas tidligere træner Byeon Seong-Jin til tv-stationen KBS.

- Yu-Na tabte ikke i dag. Det var Rusland, der vandt, tilføjede han.

Til tv-stationen MBC udtalte den tidligere dommer Jeong Jae-Eun, at pointforskellen mellem Sotnikova og Yu-Na ikke var til at forstå.

Flere sydkoreanske avishjemmesider blev kort efter overstrømmet med sure kommentarer, hvor flere gik på, at Kim Yu-Na var blevet snydt for guldet.

/ritzau/

Dagens Gossip