Russisk militærchef: Vi har missilsystemer i Syrien

Rusland har sendt missilsystemer til Syrien for at beskytte sine styrker i området, oplyser chefen for det russiske luftvåben.

Generaloberst Viktor Bondarev begrunder beslutningen med, at kampfly risikerer at blive kapret i lande, der grænser op til Syrien, og blive brugt til angreb mod russiske styrker.

- Vi har set på alle de potentielle trusler. Vi har ikke kun sendt kampfly, bombefly og helikoptere, men også missilsystemer, siger han til avisen Komsomolskaja Pravda.

- Vi er nødt til at være forberedt, fortsætter han.

Ruslands militære involvering i krigen i Syrien er omstridt, da russerne beskyldes for primært at gå efter moderate oppositionsstyrker og dermed gå Syriens præsident, Bashar al-Assads, ærinde.

Tidligere torsdag var der forlydender om, at en delegation fra Den Frie Syriske Hær (FSA) havde indvilget i at mødes med repræsentanter fra det russiske udenrigs- og forsvarsministerium i næste uge i Abu Dhabi for at diskutere konflikten i Syrien.

Få timer efter afviser fire moderate oprørsgrupper meldingen over for nyhedsbureauet Reuters.

- De mødes med syrere, som ikke repræsenterer nogen, siger Fares al-Bayoush, som er leder af FSA-gruppen Fursan al-Haq.

Onsdag lød det fra USA's højest rangerende diplomatiske udsending til Mellemøsten, Anne Patterson, at mellem 85 og 90 procent af de russiske luftangreb, som er gennemført i Syrien, har ramt den moderate syriske opposition.

Ifølge hende er næsten alle russiske angreb i Syrien rettet mod moderate oprørsgrupper. Det sagde hun i en høring i den amerikanske kongres onsdag.

Ifølge USA har Ruslands luftkrig i Syrien forværret konflikten på en farlig måde.

Sidst i oktober sagde den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, i et interview på russisk tv, at russerne i sin indsats i Syrien ville støtte moderate oprørsgrupper med luftangreb mod Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip