Russisk minister spår snarlig ophævelse af EU-sanktioner

EU's sanktioner mod Rusland begynder at "smelte væk", spår den russiske vicepremierminister, Dmitrij Rogozin.

- Sanktionsregimet vil start begynde at smelte væk. Man vil stoppe denne kurs på den ene eller anden måde, siger Rogozin på en Arktis-konference i Arkhangelsk, rapporterer nyhedsbureauet Tass.

EU-landenes udenrigsministre blev på et møde i marts enige om at fastholde den kontante kurs med økonomiske sanktioner over for Rusland på grund af annekteringen af Krim i Ukraine.

Rusland har til gengæld indført sanktioner mod EU.

Mødet i Bruxelles blev holdt, efter at nogle EU-lande havde udtrykt skepsis over sanktionerne, som rammer hårdt flere steder i Europa. Også danske virksomheders eksport til Rusland er gået tilbage.

Bekymringen for en mulig splittelse i EU blev lagt til ro på mødet ifølge den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V).

- Det blev fastslået meget klart, at der ikke er nogen "return to business as usual", før Rusland har trukket sig ud af Ukraine og holdt op med at være aggressive i spørgsmålene om Krim og Syrien, sagde Jensen efter mødet i marts.

Tidligere på året har udenrigsministeren ellers advaret om tegn på smuldrende opbakning til sanktionerne, hvis ikke Ukraine gennemfører alle de reformer, som de har lovet i en internationalt støttet fredsaftale.

/ritzau/

Dagens Gossip