Russisk pilot blev reddet efter 12-timers operation - og han har noget vigtigt at sige

Tirsdag formiddag blev et russiske Su-24 bombefly skudt ned af det tyrkiske militær, der siden har forklaret, at russernes fly ikke reagerede på ti advarsler om, at de krænkende Tyrkiets luftrum.

Den russiske pilot Konstantin Murakhtin slap levende fra nedskydningen, og han er nu citeret for at sige, at flyet hverken modtog tyrkernes advarsler eller fløj over tyrkisk luftrum.

Fra en russisk luftbase i Syrien hævder den overlevende pilot, at der 'på ingen måde' var tale om en krænkelse af tyrkernes luftrum, da besætningen på det russiske bombefly kendte området 'som bagsiden af deres egen hånd'.

Læs også: Putin fraråder russere at rejse til Tyrkiet

- Det er umuligt, at vi har krænket deres luftrum i bare ét sekund, tilføjede han til de russiske journalister.

Han fortsætter:

- Vi fløj i en højde af 6.000 meter i helt klart vejr, og jeg havde fuld kontrol over flyet hele tiden, lyder det ifølge Epoch Times fra den russiske kaptajn.

Den anden russiske pilot på bombeflyet mistede livet ved den omdiskuterede hændelse, da han blev skudt på vej ned i sin faldskærm, efter at han udløst sit katapultsæde.

Mere heldig var Konstantin Murakhtin, der ifølge BBC blev reddet i sikkerhed af sine landsmænd ved en 12 timer lang militæroperation. 

Med sine udtaleser fortsætte det internationale efterspil om nedskydningen af det russiske fly.

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip