Russisk plan for Syrien får en kold skulder af oprørere

Et russisk dokument, der cirkulerer rundt i FN, foreslår en forfatningsmæssig reformproces på 18 måneder i Syrien, hvorefter der skal afholdes et præsidentvalg. Det skriver Reuters.

Dokumentet siger intet om, hvorvidt den syriske præsident, Bashar al-Assad, skal forblive ved magten i denne periode.

Syriske oppositionsledere afviser de russiske forslag. De siger, at Ruslands hensigt er at sikre, at al-Assad forbliver ved magten.

Rusland har sammen med Iran været Assads nærmeste allierede under krigen, og udspillet bliver blankt afvist på grund af russernes accept af det siddende regime.

- Den syriske befolkning har aldrig accepteret Assads diktatur, og den vil ikke acceptere, at det bliver genindført eller omformuleret på nogen måde, siger Monzer Akbik, som er medlem af den vestligt støttede Syriske Nationale Koalition.

- Russerne forsøger nu at spille det samme spil, som det har spillet siden Genève, tilføjer han og henviser til de FN-ledede fredsforhandlinger, som brød sammen, uden at der var kommet en antydning af tilnærmelse mellem parterne.

Udspillet fra Rusland har cirkuleret blandt diplomater forud for et møde om Syrien i Wien i weekenden, hvor mange af landene, som er involveret i konflikten, vil deltage.

Irans viceudenrigsminister siger, at regeringen i Teheran endnu ikke har bestemt sig for, om den vil sende en delegation til Wien.

Det melder tv-kanalen Al Mayadeen, som har base i Libanon. Viceudenrigsministeren, Amir Adbollahian, siger til tv-kanalen, at Irans deltagelse afhænger af diplomatiske signaler fra Rusland.

Det står ikke klart, hvad der henvises til.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip