Russisk rytter taget for doping

Juni måned er traditionen tro højsæson for dopingsager i cykelsporten. Og set i det lys var der intet usædvanligt i Nikita Novikovs positive dopingprøve, taget ved en test udenfor konkurrence 17. maj.

Det mest usædvanlige ved sagen er, at den 23-årige russer åbenbart har været i nærkontakt med stoffet Hydroxyostarine, som er en af de mere sjældne foreteelser fra apotekernes rummelige hyldemetre.

Stoffet, der er relativt nyt på markedet, er oprindeligt udviklet med henblik på behandling af knogleskørhed og aldersbetinget muskelsvækkelse.

Novikov har endnu ikke anmodet om en B-prøve, men er desuagtet suspenderet fra sit hollandske hold Vacansoleil på anbefaling af Den Internationale Cykle Union, UCI.

Novikov er ikke den første russer, som i denne sæson har været i karambolage med anti-doping myndighederne. Tidligere på året blev landsmanden Alexander Serebryakov fra det spanske hold Euskaltel testet positiv for EPO.

Heller ikke det netop overståede Giro d'Italia slap for at se ryttere skyde biokemisk genvej. Således blev både veteranen Danilo Di Luca (Vini Fantini) og hans stærkt fremgangsrige team-kollega Mauro Santambrogio testet positiv for blodpræparatet EPO.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip