Russisk sportsminister mødes med Wada for at lægge plan

Ruslands sportsministerium har ambitioner om hurtigst muligt at få ophævet suspenderingen, der aktuelt forhindrer landets atletikudøvere i at deltage i internationale konkurrencer.

For at komme et skridt nærmere en ophævelse mødes Ruslands sportsminister, Vitalij Mutko, i denne uge med Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

- Vi har møder i Frankfurt den 25. og 26., hvor vi vil designe en køreplan, siger Vitalij Mutko til russiske nyhedsbureauer ifølge AFP.

Skandalen udspringer af en rapport fra en kommission under Wada, der afslørede, at russiske atletikudøvere gennem en årrække har benyttet sig af systematisk doping. Desuden er der blevet dækket over positive dopingprøver.

Det Internationale Atletikforbund, IAAF, suspenderede efterfølgende Det Russiske Atletikforbund, og for fire dage siden suspenderede Wada Ruslands Antidopingagentur (Rusada).

Desuden mistede et laboratorium i Moskva sin licens til at teste officielle dopingprøver på sportsfolk.

- Vi har besluttet, hvad vi vil gøre med Rusada og laboratoriet, lyder det fra Mutko forud for møderne onsdag og torsdag.

I yderste konsekvens risikerer Ruslands atletikudøvere at måtte blive hjemme fra næste års OL i Rio, hvis ikke suspenderingen ophæves i tide.

/ritzau/

Dagens Gossip