Russisk stats-tv: Fem dræbt nær Slavjansk i Østukraine

Skrevet af admin

20/04/2014

Mest læste i dag

Russisk stats-tv rapporterer søndag morgen, at fem mennesker er blevet dræbt nær den østukrainske by Slavjansk.

Drabene fandt sted, da en prorussisk kontrolpost blev angrebet, skriver nyhedsbureauet Reuters, der dog ikke kan bekræfte episoden.

Det er den statslige tv-station Rossiya 24, der citerer en korrespondent i Slavjansk for angrebet.

Ifølge korrespondenten er tre af de dræbte prorussiske separatister, der kontrollerer Slavjansk. De to andre var med i den gruppe, der angreb kontrolposten.

Et øjenvidne fra Reuters bekræfter søndag formiddag, at der ligger to lig ved den pågældende kontrolpost. Den ene person er blevet skudt i hovedet, og politiet er på stedet og efterforsker hændelsen, rapporterer nyhedsbureauet.

Et andet nyhedsbureau, AFP, skriver imidlertid, at ikke fem, men fire blev dræbt ved søndagens angreb.

En prorussisk aktivist fortæller, at omtrent 20 mænd i fire biler angreb kontrolposten med automatvåben tidligt søndag morgen. Han kan dog ikke verificere antallet af døde.

Angrebet kommer kort tid efter, at Ukraines midlertidige regering i Kijev har erklæret en påske-våbenhvile for at give plads til, at internationale mæglere kan forsøge at overtale de prorussiske grupper til at lægge våbnene.

Krisen i Ukraine har rystet forbindelserne mellem Moskva og Vesten, og forholdet har ikke været værre siden Den Kolde Krig.

Tidligere på ugen advarede USA om, at man er klar til at skrue op for sanktionerne mod Rusland, hvis separatisterne ikke trækker sig tilbage.

I sidste uge blev EU, Rusland, Ukraine og USA enige om, at illegale væbnede grupper må vende hjem, men ind til videre har de ikke vist tegn på nedrustning.

/ritzau/Reuters