Russiske bomber regner fortsat ned over syriske oprørere

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Det russiske luftvåben fortsætter det massive bombardement af oprørere i Syrien.

Således har Rusland 468 gange været på bombetogt i det krigshærgede land den seneste uge. Luftvåbnet har i den periode ramt over 1300 bombemål på oprørernes side, siger det russiske forsvarsministerium til flere russiske medier.

Samtidig har Ruslands forsvarsministerium i januar leveret mere end 200 ton humanitær hjælp til den hårdt plagede syriske by Deir al-Zor.

Ministeriets talsmand, Igor Konashenkov, siger, at Rusland styrker sin indsats i Mellemøsten, for at man kan finde oprørerne og ramme dem hurtigere.

Rusland opererer i Syrien på anmodning fra landets præsident, Bashar al-Assad. Også USA er til stede i landet, men amerikanernes tilstedeværelse er ikke ønsket af Assad.

USA støtter de moderate oprørere i landet, og amerikanske fly bomber den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Russerne beskyldes - trods egne udmeldinger - for at bombe moderate oprørere i højere grad end Islamisk Stat og andre islamistgrupper.

Siden konflikten i Syrien brød ud i marts 2011, er flere end 260.000 mennesker blevet dræbt, mens halvdelen af landets befolkning er flygtet fra deres hjem.

På et møde i Genève mandag fik syriske oppositionspartier forsikringer om humanitær hjælp, ophævelse af belejringer og stop for angreb på civile.

Det er første tegn på regulære fremskridt i Genève, hvor FN-diplomater kæmper hårdt for at holde liv i det hidtil største diplomatiske fremstød for at få bragt krigen i Syrien til en afslutning.

Fredsforhandlingerne blev åbnet fredag i et forsøg på at få afsluttet den fem år lange borgerkrig i Syrien.

/ritzau/Reuters