Russiske finansmarkeder reagerer positivt på Putins træk

Finansmarkederne reagerer på, at Ruslands præsident Putin har stoppet en stor militærøvelse på grænsen mellem Rusland og Ukraine og trukket de russiske soldater tilbage til kasernerne.

De russiske aktier er steget med omkring to procent efter et dybt dyk mandag på omkring 10 procent. Også den russiske rubel har genvundet lidt af det store tab mandag.

Cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven siger, at det afspejler nervøs optimisme på finansmarkederne.

- Reaktionen afspejler, at investorerne anser risikoen for en væbnet konflikt eller dyb økonomisk konflikt mellem Rusland og Vesten for lidt mindre efter Putins tilbagetrækning, siger Jacob Graven.

Situationen i Ukraine blev mandag det centrale omdrejningspunkt for de finansielle markeder kloden rundt.

- Det er ikke fordi Ukraine i sig selv betyder noget for den globale økonomi, men fordi en dyb konflikt mellem Rusland og Vesten vil kunne sende energipriserne mod himlen og i værste fald afspore det spirende globale opsving, lyder vurderingen fra Jacob Graven.

Investorerne vil i de kommende dage følge udviklingen i Ukraine tæt. Udsvingene vil være størst på markederne i Ukraine og Rusland, men vil også kunne mærkes i resten af verden.

- Bliver konflikten dæmpet, vil aktiekurserne og obligationsrenterne i Danmark og andre vestlige lande stige, mens flugtvalutaerne schweizerfranc og japanske yen vil blive svækket. Bliver konflikten derimod optrappet yderligere, vil vi se nye rente- og aktiekursfald i Danmark, siger Jacob Graven.

Cheføkonomen venter, at den globale finansielle uro omkring Ukraine bliver relativt behersket og kortvarig, fordi ingen af parterne i konflikten har interesse i en væbnet konflikt eller en økonomisk konflikt mellem Rusland og Vesten.

/ritzau/

Dagens Gossip