Russiske flyeksperter er på vej til Sinai

Russiske flyeksperter og redningsfolk er på vej til den egyptiske Sinai-ørken for at bistå med oprydning og undersøgelse af katastrofen lørdag morgen.

Da styrtede et russisk A321-fly fra selskabet Kogalymavia ned efter 23 minutter i luften. Alle 224 ombordværende formodes omkommet.

I en erklæring tidligere lørdag fra Kreml i den russiske hovedstad, Moskva, hed det, at præsident Vladimir Putin har givet ordre til, at der omgående skal sendes eksperthold fra katastrofeministeriet i Rusland til Sinai-ørknen.

Han har også besluttet, at Ruslands regering skal nedsætte en særlig kommission, som skal undersøge, hvad der er sket.

Sherif Ismail, Egyptens premierminister, siger på en pressekonference i den egyptiske hovedstad, Kairo, at det russiske eksperthold ventes til Egypten sent lørdag.

Han siger også, at Egypten forbereder sig på, at pårørende til dødsofrene kommer til Egypten.

Videre siger han, at der ikke menes at være "irregulære" aktiviteter bag katastrofen.

Der er ingen sikre oplysninger om, hvorfor flyet styrtede ned. Det udsendte ikke noget nødsignal, siger Egyptens minister for luftfart, Hossam Kamal, ifølge regeringsavisen al-Ahram.

Faktisk var kommunikationen mellem flyet og flykontrollen ifølge ministeren normal, indtil flyet pludselig forsvandt fra radaren.

I løbet af lørdag har der været forlydender om, at styrtet skyldes tekniske årsager, lige som terrorbevægelsen Islamisk Stat har hævdet, at den har skudt flyet ned.

Men premierministeren siger, at det er umuligt at sige noget om årsagen, før den sorte boks er undersøgt.

De egyptiske myndigheder har lørdag eftermiddag meddelt, at boksen er bjærget.

/ritzau/

Dagens Gossip