Russiske krigsskibe affyrer raketter mod IS

Skrevet af admin

07/10/2015

Dagens topnyheder

Russiske krigsskibe i Det Kaspiske Hav har onsdag affyret 26 krydsermissiler mod mål i Syrien.

Det siger den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu.

Ifølge oplysningerne har de 26 missiler ramt 11 mål over 1500 kilometer væk fra de skibe, der sendte dem mod det krigshærgede land i Mellemøsten.

Det er fire krigsskibe, der har affyret missilerne, siger Rusland.

Forsvarsministeriet i Moskva har frigivet en videooptagelse, der viser, at missiler affyres fra et skib i mørket. Missilerne fløj ifølge videoen over Iran og Irak, inden de slog ned i Syrien.

Ifølge det russiske militær har krydsermissilerne ramt positioner fra oprørsgrupperne Islamisk Stat (IS) og al-Nusra-fronten, som er tilknyttet al-Qaeda-terrornetværket.

Tidligere onsdag gennemførte russiske kampfly omfattende bombeangreb i de syriske provinser Hama og Idlib i den nordvestlige del af landet.

Det oplyste overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at de russiske aktioner bliver koordineret med "den syriske hærs aktioner på jorden".

Ordene faldt under et tv-transmitteret møde med forsvarsminister Sjojgu.

Rusland, der er tæt allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assads regime, har siden forrige uge gennemført en lang række angreb mod Islamisk Stat og andre oprørsgrupper, der kæmper imod Syriens regeringshær.

Siden da har russiske styrker ramt 112 mål i det borgerkrigsramte Syrien, siger forsvarsministeren.

- Intensiteten i angrebene tager til, siger ministeren videre.

Ruslands indsats i Syrien har fået stærk kritik fra blandt andre USA, som leder en international koalition, der skal bekæmpe Islamisk Stat i Irak og Syrien.

USA frygter, at russerne vil styrke Assad, som USA mener skal forlade præsidentposten, hvis fred i Syrien skal have en chance.

/ritzau/AFP