Russiske løbere kysser i protest

Politik og sport bliver jævnligt sammen, og det er netop, hvad der er sket under VM i atletik i Moskva. Den omdiskuterede russiske lov, som forbyder oplysning og propaganda om homoseksualitet har taget en del af dagsordenen sammen med Usain Bolt, højdespring og doping.

Lørdag aften gjorde to russiske løbere protest mod loven. Da Kseniya Ryzhova og Tatyana Firova vandt VM-guld i 4x400 meter stafet brød de den russiske lov, da de to gange kyssede hinanden. Første kys faldt lige efter russerne havde vundet guld, og protestkysset fortsatte, da de modtog medaljerne på podiet.

Kysset er et bevist brud på den russiske lov, og det kan føre til straf. Tidligere under dette års VM fik den svenske højdespringer Emma Green Tregaro en advarsel, da hun havde sine negle malet med farver, som tilsammen udgjorde en regnbue. Regnbuen bruges som symbol af homoseksuelle.

Debatten om den omstridte lov peger i retning mod vinter OL, som skal afvikles i Rusland. Den internationale olympiske komite (IOC) har arrangørernes ord på, at loven ikke vil gælde under OL, men der er opstået tvivl, om det bliver tilfældet. Diskussionerne går derfor på, om nogle vil boykotte OL, som protest imod den russiske lov.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip