Russiske medier skammer sig over deres ishockeyherrer

20/02/2014

Torsdagens russiske aviser revser deres egne ishockeyherrer, efter at de led et smerteligt nederlag på 1-3 til deres finske naboer i kvartfinalen ved OL-turneringen.

"Skamfuldt for en verdensmagt", mente Sovietsky Sport, "Brændt i finsk sauna", skrev Kommersant, mens avisen Izvestia bedyrede, at "Rusland ikke viste sit fulde potentiale".

Rusland havde sat næsen op efter en guldmedaljer på hjemmebane, efter at det ikke er lykkedes at stryge til tops ved vinter-OL siden Sovjet-tiden.

I perioden 1956 til 1988 vandt sovjetterne syv ud af ni mulige guldmedaljer, og det var en lignende triumf, man forsøgte at skabe på hjemmebanen i Sotji. Men den fik finnerne sat en stopper for.

I kvartfinalen bragte Rusland sig ellers foran med 1-0 i første periode, men føringen holdt ikke mere end halvanden minuts tid, før finnerne udlignede til 1-1.

Finland bragte sig foran 3-1 inden anden periode var fløjtet af, og Rusland magtede ikke at komme tilbage i kampen i tredje periode.

Træner Zinetula Bilyaletdinov undskyldte over for de russiske fans og forklarede, at han gerne bliver som træner, hvis han er ønsket.

Han kastede skylden på individuelle fejl blandt spillerne, men sagde samtidig, at det var de bedste spillere, der havde været på banen.

- Jeg forstår godt, hvor vigtigt mit ansvar var. Jeg forsøgte at gøre mit arbejde professionelt og at gøre, hvad der skulle gøres. Men jeg fejlede nok i nogle henseender.

- Jeg vil gerne blive som træner, men det er sandsynligvis et spørgsmål, som skal besvares af nogen i ledelsen, sagde den russiske træner, der dog var overordnet tilfreds med sine spilleres indsats under vinter-OL i Sotji.