Russiske politikere vil tale amerikanerne fra Syrien-angreb

Det meddeler formanden for Dumaen, Valentina Matvijenko, ifølge Reuters.

»Hvis vi formår at indlede en dialog med vores partnere i den amerikanske kongres, kan vi sandsynligvis bedre forstå hinanden, og vi håber, at Kongressen vil indtage et balanceret standpunkt i sidste ende. Uden stærke argumenter kan den ikke støtte et forslag om brug af militærmagt i Syrien,« siger hun.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, gjorde det i weekenden klart, at han vil bede de folkevalgte i Kongressen stemme om, hvorvidt USA skal indlede et militært indgreb i Syrien. Begge kamre i Kongressen er i øjeblikket på ferie, og en afstemning ventes derfor tidligst at finde sted 9. september.

Rusland har hidtil forhindret FN i at gribe ind i den syriske konflikt, fordi landet er en nær allieret af den syriske præsident, Bashar al-Assad. Da Rusland som permanent medlem af FNs Sikkerhedsråd har vetoret, har det internationale samfund i praksis været lammet i forhold til konflikten.

Det har fået lande som USA, Storbritannien og Danmark til at diskutere et indgreb i Syrien uden om FN.

Konflikten i Syrien begyndte i marts 2011, hvor demonstranter med inspiration fra Det Arabiske Forår krævede flere frihedsrettigheder. Det slog Assads regeringsstyrker hårdt ned på, og siden har situationen i landet udviklet sig til en blodig borgerkrig, hvor flere end 100.000 personer har mistet livet.

Dagens Gossip