Russiske politikere vil tale amerikanerne fra Syrien-angreb

Det meddeler formanden for Dumaen, Valentina Matvijenko, ifølge Reuters.

»Hvis vi formår at indlede en dialog med vores partnere i den amerikanske kongres, kan vi sandsynligvis bedre forstå hinanden, og vi håber, at Kongressen vil indtage et balanceret standpunkt i sidste ende. Uden stærke argumenter kan den ikke støtte et forslag om brug af militærmagt i Syrien,« siger hun.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, gjorde det i weekenden klart, at han vil bede de folkevalgte i Kongressen stemme om, hvorvidt USA skal indlede et militært indgreb i Syrien. Begge kamre i Kongressen er i øjeblikket på ferie, og en afstemning ventes derfor tidligst at finde sted 9. september.

Rusland har hidtil forhindret FN i at gribe ind i den syriske konflikt, fordi landet er en nær allieret af den syriske præsident, Bashar al-Assad. Da Rusland som permanent medlem af FNs Sikkerhedsråd har vetoret, har det internationale samfund i praksis været lammet i forhold til konflikten.

Det har fået lande som USA, Storbritannien og Danmark til at diskutere et indgreb i Syrien uden om FN.

Konflikten i Syrien begyndte i marts 2011, hvor demonstranter med inspiration fra Det Arabiske Forår krævede flere frihedsrettigheder. Det slog Assads regeringsstyrker hårdt ned på, og siden har situationen i landet udviklet sig til en blodig borgerkrig, hvor flere end 100.000 personer har mistet livet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip