Russiske vægtløftere appellerer til sportsdomstol

De russiske vægtløftere og roere forsøger fortsat at komme med til OL i Rio.

Mandag appellerede russerne beslutningen om udelukkelse af landets vægtløftere til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

- Vi har allerede indsendt en appel til CAS, og vi afventer en beslutning, siger Sergei Syrtsov, der er i spidsen for de russiske vægtløfteres forbund, til R-Sport ifølge AFP.

Det sker, efter at vægtløfternes internationale specialforbund (IWF) forleden valgte at udelukke de otte russiske vægtløftere.

Også præsidenten for det russiske roforbund, Veniamin But, siger, at man har kontaktet CAS for at få droppet udelukkelsen af adskillige roere. Kun 6 ud af 28 russiske roere har fået lov af Det Internationale Roforbund (Fisa) til at stille op ved legene i Rio.

- Vi har aktiveret vores advokater, der har indsendt en appel til CAS på vegne af de atleter, der er blevet udelukket fra legene, fordi de mangler at få foretaget dopingtest uden for Rusland, siger Veniamin But til det russiske nyhedsbureau Tass.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har valgt at lægge det ud til de mange specialforbund at træffe afgørelse om russisk deltagelse ved OL i de enkelte discipliner.

Baggrunden var Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) McLaren-rapport, der har konkluderet, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram samt svindel med positive prøver.

OL begynder officielt 5. august i Rio.

/ritzau/

Dagens Gossip