Rutinen er William Kvists trumf i midtbanekabale

Fodboldlandstræner Morten Olsen har masser af kort på hånden, når han skal besætte fodboldlandsholdets centrale midtbanepladser til playoffkampen mod Sverige i Stockholm.

William Kvist er blandt Olsens stærkeste kort til en plads som den defensive ankermand på midtbanen, og FCK-spilleren peger da også på, at hans rutine taler for, at han vinder stikket og starter inde lørdag, hvor han kan få sin landskamp nummer 61.

- Jeg er en af dem, som har noget erfaring, og jeg har spillet mange kampe med de folk, som ligger omkring mig. Det gælder Lars Jacobsen, Kasper Schmeichel, Daniel Agger, Simon Kjær, og hvem der ellers er.

- Så jeg er en af dem, der også skal give noget mere til Riza Durmisi og nogle af de unge spillere, som er kommet ind, siger Kvist.

At have spillet vigtige knald eller fald-kampe for både klubhold og landshold gennem karrieren gør det lettere at håndtere det udefrakommende pres op til så vigtige kampe, siger landsholdets viceanfører.

- Rutine kan være afgørende i mange kampe, men det er klart, at hvis det havde været testkampe kontra nu her, så er det nogle forskellige størrelser. Der er mere pres på, og måske skal man have noget mere erfaring.

- Det kan i hvert fald være en fordel til at håndtere det pres, at man har været udsat for det før. Jeg har spillet flere kampe før, som har været på vippen, hvor vi har skullet vinde.

- Det har givet mig en naturlig modning og udvikling, og jeg er blevet en ældre del af truppen og tager et større ansvar for holdet.

- Da jeg var 20, 22, 24 år gjaldt det mere om selv at lykkes. Nu gælder det om, at holdet lykkes, siger Kvist.

Hvis Kvist spiller som defensiv midtbane mod Sverige, ved han godt hvilke kvaliteter, han foretrækker hos sin midtbanemakker.

Men om det bliver Pierre-Emile Højbjerg, Michael Krohn-Dehli, Jakob Poulsen eller Thomas Kahlenberg betyder mindre.

- Sådan noget som relationer spiller ind, men jeg kender dem alle sammen. Grundlæggende skal det være en med flere offensive kvaliteter, end jeg har.

- Og det ved jeg, at Pierre-Emile, Krohn-Dehli, Jakob Poulsen og Kalle alle har, siger Kvist.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip