Ryanair angriber Norwegian på hjemmebanen i Oslo

Skrevet af admin

06/01/2016

Mest læste i dag

Luftkrigen om de europæiske lavprispassagerer kan optrappes senere i år ifølge en historie i den norske avis Aftenposten.

Den skriver, at irske Ryanair har søgt om og fået lovning på at flyve fra Oslo-lufthavnen Gardermoen fire gange dagligt.

Dermed vil irerne bevæge sig helt ind på konkurrenten Norwegians hjemmebane, hvor SAS også har mange daglige afgange.

Ifølge Aftenposten drejer det sig om tre daglige afgange til London, samt en tur-retur-flyvning til Litauens hovedstad, Vilnius.

Oplysningen bekræftes af Fred Andreas Wister, der er såkaldt slotkoordinator hos Airport Coordination Norway, som står for at fordele trafikrettighederne i de norske lufthavne.

Hos Norwegian vil man ikke være forundret over snart at se Ryanairs fly lande og lette i Gardermoen.

- Vi har sagt i flere år, at det er naivt at tro, at Ryanair eller andre lavprisaktører ikke ville rette sigtet på Oslo, så det kommer ikke som nogen stor overraskelse.

- Norwegian går ind for konkurrence, fordi det giver de rejsende større valgfrihed og lavere billetpriser, siger kommunikationschef Lasse Sandaker til Aftenposten.

Ryanairs markedsdirektør for Skandinavien og Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, vil ikke kommentere rygterne.

Ryanair har angiveligt frist indtil 31. januar til at give endelig bekræftelse på, at man vil aktivere de afgange, man har søgt om.

Hvis det sker, kan man begynde at flyve fra Gardermoen allerede fra slutningen af marts.

Ryanair har allerede en base i Norge i lufthavnen Rygge ved Moss nær Oslo, ligesom man også har ruter fra Sandefjord.

/ritzau/