Ryanair-chef: Vi er et irsk selskab under irsk lov

Skrevet af admin

15/06/2015
Ryanair-chef Edward Wilson foran arbejdsretten

Mest læste i dag

Han lignede en mand, der ikke rigtigt gad sidde der. Og ifølge Eddie Wilson, HR-chef i luftfartsselskabet Ryanair, er der heller ingen grund til, at han skulle tilbringe sin mandag eftermiddag i Arbejdsretten.

Her blev han afhørt som vidne i hovedforhandlingen i sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair.

En sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse har lov til at føre konflikt i protest mod, at Ryanair ikke vil tegne dansk overenskomst.

Men spørgsmålet er irrelevant, mener Wilson, for Ryanair er et irsk selskab, der opererer under irsk lovgivning.

- Vi har ingen ledelsesfunktioner på vores base i København. Vi har bare en supervisor, der skal sørge for, at manualerne bliver fulgt og reglerne overholdt.

Samtidig hævdede han, at Ryanair har fået lignende sager rundt omkring i Europa afvist med baggrund i, at de skal behandles ved en irsk domstol. Og i Irland har man Højesterets ord for, at Ryanair-modellen er lovlig.

Eddie Wilson slog i sin vidneforklaring også fast, at Ryanair ikke har noget imod, at deres ansatte er medlem af fagforeninger.

- Det gør jeg meget ud af at fortælle vores nyansatte. Forfatningen siger også, at de har lov til at melde sig ind. Men når det gælder løn og arbejdsvilkår foretrækker vi at forhandle overenskomst på vores egen måde, sagde han.

Forhandlingen var planlagt til at slutte 21.30, men tidsplanen er skredet. Det er langt fra sikkert, at der falder en afgørelse mandag.

/ritzau/