Ryanair genovervejer baselukning i København

Arbejdsrettens afgørelse i sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair var kun få minutter gammel, da det irske luftfartsselskab onsdag eftermiddag udsendte en pressemeddelelse.

Her bekendtgjorde irerne, at de ville appellere dommen - hvilket ikke kan lade sig gøre - og at de ville lukke deres base i København og omdirigere flyene, så de fremover får deres udgangspunkt et andet sted i Europa.

Nu lader det imidlertid til, at sidstnævnte beslutning ikke er helt endegyldig.

Ryanairs kommunikationschef, Robin Kiely, siger i hvert fald til check-in.dk, at man er gået i tænkeboks.

- Med hensyn til flyoperationer og næste skridt vil vi træffe en beslutning på et senere tidspunkt.

- Vi afventer en fuldstændig oversættelse og endelig juridisk rådgivning vedrørende dommen, siger Kiely til branchesitet.

DR Nyheder fortæller dog, at selskabet allerede onsdag har aflyst alle afgange til og fra Warszawa med virkning fra 15. juli.

Det har kunderne, som har billet til de berørte afgange, også fået besked på pr. mail. De må finde en anden afgang, men får dog de penge tilbage, som de har betalt Ryanair for billetten.

Ryanair blev i Arbejdsrettens afgørelse påbudt at anerkende, at Serviceforbundet, der organiserer piloter og kabinepersonale, har ret til at kræve en forhandling om en overenskomst, fordi irerne har oprettet base i København.

Og retten fastslog samtidig, at fagbevægelsen havde ret til at iværksætte en arbejdskonflikt mod Ryanair, herunder sympatiaktioner fra andre forbund.

En sådan konflikt vil kunne træde i kraft om cirka to uger, og den kan lamme Ryanairs flyvninger fra København, fordi den vil involvere det personale, der blandt andet står for bagagehåndtering og optankning af flyet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip