Ryanair øger sin trafik i Danmark trods baselukning

Selv om Ryanair har måttet lukke sine baser i København og Billund, betyder det ikke, at flyselskabet holder op med at flyve til og fra Danmark. Rent faktisk vil Ryanair åbne nye ruter til næste sommer, oplyser selskabet.

- Ryanair vil snart offentliggøre nye ruter til og fra Danmark, som bliver en del af vores sommerprogram 2016. Vi vil fortsætte med at investere og lade vores trafik vokse i Danmark, skriver Ryanair i pressemeddelelsen.

Baserne i Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn bliver lukket, fordi fagbevægelsen har givet et lovligt konfliktvarsel, som fagforeningerne fik grønt lys til af arbejdsretten i starten af juli.

Det sker fordi, Ryanair har afvist at tegne danske overenskomster med sine ansatte.

Arbejdsrettens kendelse betyder dog, at fagforeningerne kun kan køre konflikt, når et flyselskab har base i Danmark.

Sent fredag aften lukker Ryanair sin base i Billund, og basen i Københavns Lufthavn er allerede lukket. I stedet for har Ryanair base et andet sted i Europa, og dermed kan selskabet flyve til og fra Danmark uden problemer.

- Vi er kede af, at den misforståede aktion fra de danske fagforeninger har tvunget os til at lukke vores to danske baser, men det er den eneste måde, vi kan sikre vores kunder at flyve til og fra Danmark, skriver Ryanair.

LO har tidligere anslået, at Ryanairs kabinepersonale ofte tjener under 10.000 kroner før skat. De får ikke løn under sygdom, de skal selv betale uniformer, id-kort og uddannelse.

Ryanair oplyste på et pressemøde i tirsdags, at selskabet ville lukke basen i Billund fredag, hvis ikke LO inden onsdag klokken 17 ville trække sit konfliktvarsel tilbage. Men det fik ikke fagbevægelsen til at ryste på hånden.

Basen i Billund lukker fredag klokken 23.

/ritzau/

Dagens Gossip