Ryanair tjener masser af penge trods dansk ballade

Selv om luftfartsselskabet Ryanair tabte kampen mod den danske fagbevægelse i Arbejdsretten tidligere på sommeren, så kan irerne med god ret trække på skuldrene, efter at selskabet har måttet droppe sine baser i Danmark.

Mandag offentliggjorde Ryanair sit regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16, og det viser et resultat efter skat på 245 millioner euro (godt 1,8 milliarder kroner) fra april til og med juni.

Det er 48 millioner euro mere, end man tjente i samme periode sidste år, og det svarer til en fremgang på 25 procent.

Resultatet er nået i kraft af en stigning i passagertallet på 16 procent og en omkostningsreducering på syv procent.

Samlet set nåede Ryanair en omsætning på 1,65 milliarder euro (12,3 milliarder kroner) i de tre måneder.

Baserne på dansk grund blev først lukket i juli efter kvartalsregnskabets deadline, men Danmark nævnes alligevel i regnskabet.

- For to uger siden besluttede vi i vores kunders interesse at lukke vores to baser i København og Billund.

- Dette skete efter trusler om blokader fra de danske fagforeninger, som indrømmede, at de ikke havde nogen medlemmer blandt vores piloter og vort kabinepersonale.

- Ved at flytte flyene fra København og Billund til lufthavne uden for Danmark, har fagforeningerne ingen lovlig grund til at føre disse trusler ud i livet, hvilket tillader os at fortsætte med at vækste kraftigt i København uden fagbevægelsens indblanding, hedder det i regnskabet.

Ryanair åbner i september en base i Berlin, som man forventer sig meget af, ligesom der også er en base på vej i Göteborg.

Selskabet tager desuden 31 nye Boeing 737-800-fly i brug denne vinter. Dermed omfatter flåden i alt 340 flyvemaskiner af denne type.

/ritzau/

Dagens Gossip