Ryanair vender tilbage til Billund med ni nye ruter

Ryanairs mange rutelukninger i Billund bliver kortvarige.

I næste års såkaldte sommertrafikprogram har det irske flyselskab nemlig planer om at flyve ni nye ruter fra den jyske lufthavn, skriver branchesitet check-in.dk.

Ryanair har tidligere meldt ud, at den ville lukke tre helårsruter og otte sæsonruter fra Billund, således at der i vinterhalvåret kun ville være en London-ruteflyvning tilbage til Stansted.

Men fra marts næste år, når sommerprogrammet begynder, er Ryanair tilbage med ni endnu ikke fastlagte ruter.

- Vi har en dialog med Ryanair, men vi ved endnu ikke, hvad de præcist kommer til at flyve. De har sat nogle ting op i deres bookingsystem, der endnu ikke er lagt til salg, siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til check-in.dk.

Ifølge Ryanairs bookingsystem vil turen blandt andet gå til Barcelona, Alicante, Budapest, Rom og Mallorca fra næste sommer.

I alt er der tale om 41 ugentlige afgange fra Billund.

- I forhold til, at Ryanair annoncerede at de ville trække sig relativt meget tilbage, så er det lidt mindre end forventet, siger Jesper Klausholm til check-in.dk.

Ryanair har over for check-in.dk bekræftet, at selskabet vender tilbage med de nævnte ruter næste sommer.

Selskabet kom til Danmark i 2006, hvor det åbnede de første ruter fra Billund. I 2014 annoncerede selskabet nye ruter fra en ny base i København.

Det gav knas med den danske fagbevægelse, fordi Ryanair konsekvent nægtede at forhandle løn og arbejdsforhold med fagforeninger.

Selskabets danske baser blev lukket i juli, efter det tabte en sag i Arbejdsretten, som gav de danske fagforeninger lov til at føre konflikt mod selskabet.

Ryanair har fortsat ruter fra Danmark, men fly og ansatte er i stedet tilknyttet baser i nærliggende byer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip