Ryanair vil banke SAS med nye ruter

Ultralavprisselskabet Ryanair vil hale ind på selskabets konkurrenter med en række nye ruter, lyder det fra selskabets topchef.

- Vi planlægger at offentliggøre flere nye ruter og nye baser senere på året, da vi i øjeblikket undersøger vækstmuligheder på de markeder, hvor konkurrenter som Air Berlin, Alitalia, Iberia, LOT og SAS skærer ned.

Det siger administrerende direktør i Ryanair, Michael O'Leary, i regnskabet for første kvartal, som Ryanair præsenterede mandag.

Ryanair har en række ruter fra Danmark med afgang fra Billund og Aarhus. Ryanair flyver fra Haugesund og Oslo i Norge og fra en række svenske byer, blandt andet Stockholm og Malmø.

Topchefens udmelding kommer i forbindelse med regnskabet for første kvartal af 2013/2014, hvor Ryanair må se overskuddet svinde ind.

Overskuddet efter skat faldt 21 procent sammenlignet med samme kvartal i det seneste regnskabsår og lyder på 78 millioner euro svarende til 581 millioner danske kroner.

Omsætningen hos Ryanair steg dog fem procent i forhold til seneste regnskabsår, og samtidig valgte flere rejsende Ryanair.

Selskabet fragtede 23,2 millioner passagerer i første kvartal, svarende til en stigning på tre procent i forhold til første kvartal af sidste regnskabsår.

Selskabet fastholder forventningerne til hele året og venter et overskud på 570-600 millioner euro efter skat - mellem 4,2 og 4,5 milliarder kroner.

Selskabets udmeldinger beskrives dog stadig som "forsigtige".

- Vores forventninger er stadig forsigtige for helåret på grund af svære markedsforhold med recession, spareplaner, høje brændstofomkostninger og overdrevne skatter, senest i Belgien, siger Michael O'Leary i regnskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip