Ryanairs overskud på himmelflugt

Det irske flyselskab Ryanair, der i sommer udkæmpede en bitter strid med den danske fagbevægelse, melder om markant fremgang i de økonomiske resultater.

I første halvdel af selskabets regnskabsår, som løber fra starten af april til udgangen af september, fik Ryanair et sammenligneligt overskud på 1088 millioner euro, hvilket er 37 procent mere end de 795 millioner, der blev tjent i den tilsvarende periode i 2014.

Faktisk kom der endnu flere penge i kassen, da Ryanair også har haft en engangsindtægt på 317,5 millioner euro. Således var det faktiske overskud på hele 1406 millioner euro, svarende til 10,5 milliarder kroner.

Ryanair fragtede 58,1 millioner passagerer i halvåret, hvilket er en fremgang på 13 procent, ligesom den såkaldte kabinefaktor, som beskriver andelen af fyldte sæder på selskabets flyvninger, steg fire procentpoint til 93 procent.

- Vi har haft en ekstraordinært god sommer på grund af en meget sjælden kombination af favorable begivenheder blandt andet en styrkelse af pundet, dårligt vejr i Nordeuropa, relativt flad kapacitetsudvikling i industrien og yderligere besparelser på brændstof, erklærer administrerende direktør Michael O'Leary.

Selvom Ryanair tidligere på året lukkede sine baser i Billund og København, så har selskabet store forventninger til ruterne til og fra Danmark.

Danmark er således på listen over lande, hvor selskabet næste år øger kapaciteten og forventer vækst som følge af billigere billetter, muliggjort af lavere brændstofpriser.

Faktisk fremhæves København som en af de byer, der er allerstørst forventninger til.

- Vi vil levere tocifrede vækstrater i Irland, Storbritannien, Spanien, Italien, Portugal, Polen, Tyskland og Danmark, hvor vores aktiviteter i København (15 ruter) vil vokse med over 100 procent til 2,5 millioner passagerer om året, skriver selskabet.

/ritzau/

Dagens Gossip