Rygende uenighed i Rangvid-udvalget

Rapporten er spækket med mindretalsudtalelser, særligt med Finn Østrup som afsender. Han er professor i finansiering, og han bekræfter uenigheden.

»Det kan jeg kun bekræfte. Vi har været meget uenige,« siger han.

Blandt andet mener Finn Østrup, at konklusionen skulle lægge mere ansvar på Finanstilsynet og på den daværende regering herunder tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), som var øverste ansvarlig for reguleringen af den offentlige sektor i årene op til finanskrisen.

»Diskussionen om hvorvidt Finanstilsynets lovgrundlag var godt nok er ligegyldig. Jeg fremførte, at hvis man ikke fandt, at der var hjemmel, kunne man bare være gået til ministeriet og have fået større hjemmel. De kunne bare have bedt ham om at fremsætte nogle andre forslag, for eksempel at afskaffe de afdragsfrie lån eller kræve højere kapitalkrav,« siger Finn Østrup og tilføjer:

»Det blev dele af udvalget blev meget ophidset over.«

Under udvalgsarbejdet har Finn Østrup også lagt vægt på, at der brude være grebet ind over den voldsomme udlånsvækst i bankerne i årene frem mod krisen og han kritiserer Finanstilsynet for ikke at have gjort nok for at forhindre det.

»Det er for svag en kritik af Finanstilsynet,« siger han.Ud over de mindretalsudtalelser i rapportens enkelte afsnit, står Finn Østrup også bag en længere mindretalsudtalelse om rapporten generelt. Herunder skriver resten af udvalget:

»Den resterende del af udvalget bemærker, at de af Finn Østrup nævnte forhold er behandlet i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten,«. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip