Rygter? Ole Sohn afviser SF-afgang

Rygter ville vide, at tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn var parat til at forlade SF for at melde sig ind Socialdemokratiet, men det er ikke korrekt, siger Ole Sohn til Ritzau.

Tidligere erfarede TV2 News, at Ole Sohn ville følge med Astrid Krag, der tidligere torsdag meldte sig ud af SF til fordel for Socialdemokraterne.

- Det er ikke korrekt, oplyser Sohn.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, siger til Ritzau, at han ikke har modtaget nogen henvendelse fra tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) om, at han ønsker at indtræde i den socialdemokratiske gruppe.

- Jeg ved ikke noget. Jeg har ikke nogen aftale med Ole Sohn, siger Henrik Dam Kristensen.

Tidligere på dagen var Ole Sohn barsk i sin kritik af partifællerne, da det kom frem, at SF ville forlade regeringen.

- SF kan ikke agere som et ansvarligt parti. Det er noget af de mest pinlige og latterlige, jeg har oplevet, sagde SF's kulturordfører Ole Sohn, som var gruppeformand, før SF kom i regering, under Villy Søvndal som formand.

SF's afgang fra regeringen betyder, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal gennemføre en større ministerrokade, da SF's ministerier skal fordeles mellem Socialdemokraterne og De Radikale.

Mens det står klart, at seks SF-ministre skal afløses, så er det endnu uvist, om der skal findes seks nye ministre, eller om Thorning og De Radikales leder Margrethe Vestager vil benytte muligheden til at skære ned på antallet af ministre ved at sammenlægge ministerier eller ansvarsområder.

Ritzau erfarer torsdag aften fra kilder tæt på regeringsforhandlingerne, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) først forventer at kunne præsentere sit nye ministerhold i begyndelsen af næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip