Rygter om tabt Mærsk-kontrakt florerede timer før besked

Skrevet af admin

28/06/2016

Dagens topnyheder

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk stiger tirsdag på trods af en meddelelse fra selskabet mandag aften om, at Maersk Oil har tabt en vigtig oliekontrakt i Qatar. Det skriver Ritzau Finans.

Stigningen kommer efter en stor negativ kursreaktion mandag og har sat gang i spekulationer om, at nogle allerede før meddelelsen fra Mærsk kendte til udfaldet.

- Man kan måske sige, at faldet i går måske var så stort, at det i virkeligheden ikke var en sektorrotation, men at faldet mere var et udtryk for, at der var noget negativt i pipelinen på vej, siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

Mandag faldt Mærsk B-aktien hele 8,6 procent, mens den tirsdag retter sig 2,1 procent til 8240 kroner.

Mens flere mandag undrede sig over det store kursfald i Mærsk-aktierne, så er det tirsdag kommet ud, at nogen tilsyneladende allerede var velorienteret om Qatar-nyheden nogle timer før meddelelsen fra Mærsk.

På hjemmesiden argusmedia.com er nyheden om den tabte kontrakt eksempelvis tidsstemplet 17:33 dansk tid.

Hvis der rent faktisk lå en afgørelse på det tidspunkt kan det undre, at meddelelsen fra Mærsk først blev kommunikeret ud i en fondsbørsmeddelelse kl. 20:21.

- Hvis der er hold i de ting, at der er nogen, der har vidst det før og breaket det før, så er det selvfølgelig lidt uheldigt, at man ikke også fra Mærsks side kommer ud med den.

- Spørgsmålet er, hvor endeligt det har været, og om det bare har været kraftige spekulationer, siger Morten Imsgard.

Hos fondsbørsen, OMX Copenhagen, er reglerne for offentliggørelse af kurspåvirkende nyheder klare. Her er hovedreglen, at et selskab "hurtigst muligt" skal offentliggøre oplysninger om beslutninger og andre forhold og omstændigheder, der kan være kursrelevante.

- A.P. Møller - Mærsk orienterede Nasdaq det øjeblik, vi modtog besked fra Qatar Petroleum om, at vi ikke have vundet, skriver Head of Media & Stakeholder Relations hos A.P. Møller - Mæsk Louise Münter i en kommentar til Ritzau Finans.

/ritzau/