Rynkeby bliver på Fyn trods ny tysk ejer

Salget af Rynkeby til en tysk juicegigant får ikke umiddelbart konsekvenser for de omkring 200 ansatte i Ringe på Fyn.

Den nye tyske ejer, Eckes-Granini Group, har meldt ud, at der ikke er planer om at lukke fabrikken i Danmark eller skære i antallet af medarbejdere, siger Rynkebys administrerende direktør, Jørgen Dirksen.

- De tager den platform, de har købt, og bygger videre på den, siger Jørgen Dirksen.

- De har meddelt, at de vil tage udgangspunkt i vores kultur og med respekt for den forretning, vi har bygget op i Rynkeby, og det er vi rigtig glade for. Jeg kan vist godt sige på de ansattes vegne, at de er positive, siger Jørgen Dirksen.

Arla vil koncentrere sig om mejeriprodukter, og dermed falder Rynkeby, der sidder på over halvdelen af markedet for juice og saft i Danmark, udenfor.

- Medarbejderne er glade for en afklaring, siger Jørgen Dirksen.

- Vi er blevet overtaget af en europæisk markedsleder. Det passer rigtig godt. Vi har været nummer et i Norden, og nu kommer vi ind i et familieskab, hvor vi bliver nummer et i Europa, siger han.

Allerede i november 2015 meldte Arla ud, at Rynkeby Foods var sat til salg. Det har været en lang proces for ledelse og medarbejdere, siger Jørgen Dirksen.

- Den har skabt noget usikkerhed, fordi den har været offentlig kendt i lang tid, så vi har set frem til en afklaring, siger han.

Undervejs har amerikanske Coca-Cola været nævnt som et bud på en mulig køber. Det har Jørgen Dirksen ingen kommentarer til.

- Der har været mange inde over den her proces. Heldigvis, fordi vi tilsyneladende er en attraktiv virksomhed, siger han

Hvor meget, den tyske saftgigant har betalt for Rynkeby, holdes hemmeligt, oplyser Arla til Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip