Rystende dokumentar viser, hvor dine hår-extensions kommer fra

Riqua Hailes er iværksætter og stifter af en salon i Los Angeles, der har specialiseret sig i de populære hår-extensions - hår man hæfter på sit eget for at få det fyldigere eller længere.

Hun ønsker kun det bedste hår til sine kunder, og det princip bragte hende på en chokerende tur om på den anden side af Jorden, hvor hun fandt ud af, hvor de skinnende lokker i virkeligheden kommer fra.

Det er der kommet en rystende dokumentarfilm ud af.

Læs også: Mærkelig trend: Røvere stjæler kvinders hår

I ‘Just Extension’ følger man Riqua Hailes på sin tur til Kina, Cmbodja, Malaysia, Indien, Peru og Brasilien, skriver Refinery29.

Og her fandt hun ud af, at markedet er fuldstændigt ureguleret.

I Indien besøgte hun et tempel, hvor kvinder barberede håret af og ofrede det af religiøse årsager. Dette ‘hellige’ hår blev senere samlet sammen og bortauktionere til mellemmænd, der derefter solgte det til Kina.

- At tro så meget, at man klipper sit hår af, klipper sine børns hår af, fordi man tror på, at man vil blive velsignet af Gud - de aner ikke, hvor håret bliver af, siger Riqua Hailes, der også opdagede, at nogle kvinder blev nødt til at sælge deres hår for at få råd til mad og overlevelse.

Læs også: Læge efter program om kritisable forhold på sygehus: Det er rystende

Eller som Riqua Hailes beskriver det:

- De sælger deres hår, så de ikke behøver sælge deres kroppe.

Udover at påvirke en masse menneskelige skæbner, fandt hun også ud af, at der blev snydt med kvaliteten.

I Kina så hun blandt andet, hvordan frisører fejede hårrester op fra gulvet, badede det i bakteriedræbende syre. Herefter blev det blandet med syntetisk hår og solgt som ægte brasiliansk eller indisk hår.

Se trailer for filmen her.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip