Ryster posen med opdatering: Instagram med helt nye funktioner

Skrevet af Emil Martesen

05/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Instagram ryster posen med opdatering.

Dagens topnyheder

Den verdensomspændende platform, Instagram, ruller snart en række nye funktioner ud, som har til formål at forbedre brugeroplevelsen inden for appens beskedtjeneste.

Det skriver selskabet bag Instagram, Meta, i en pressemeddelelse. 

De lægger ikke skjul på, at de nye funktioner inkluderer muligheden for at redigere afsendte beskeder, skjule læst-status for modtagne beskeder og personalisere beskedbaggrunde med forskellige temaer.

Men det stopper ikke her.

En af de mest iøjnefaldende forbedringer er evnen til at foretage ændringer i beskeder efter afsendelse, dog med en begrænsning på 15 minutter for at foretage rettelser.

Tiltaget tilbyder brugerne en chance for at rette op på eventuelle fejl eller omformuleringer, de måtte ønske at foretage.

Desuden giver en ny privatlivsfunktion brugerne kontrol over, hvornår andre kan se, at en besked er læst, hvilket potentielt kan mindske presset for øjeblikkelig respons.

Til dem, der søger en mere personlig og farverig samtaleoplevelse, introducerer Instagram nu muligheden for at tilpasse baggrunden i beskedtråde med specifikke temaer. Det giver brugerne en ny måde at udtrykke deres personlighed og præferencer på gennem appens design.

Disse opdateringer er dog ikke helt nye i den digitale verden, idet lignende funktioner allerede findes i Facebooks Messenger-app, som også er ejet af Meta. På trods af dette, markerer de kommende ændringer et skridt mod en mere fleksibel og tilpasset kommunikationsplatform på Instagram.

Det er endnu uvist, præcis hvornår disse opdateringer bliver tilgængelige for danske brugere, men de forventes at rulle ud i den nærmeste fremtid.