Rystet ekspert efter Wozniacki-fiasko: Det er en katastrofe

Den 22-årige danske tennisspiller, der ligger nummer ni på verdensranglisten, blev i aftes besejret 2-6, 4-6 af den tre år yngre spanier, Garbine Muguruza, der indtager en beskeden 73. plads.

- Resultatet ryster mig, siger den tidligere danske landsholdsspiller, Peter Bastiansen, til sporten.dk og tilføjer:

- For kun en uge siden var Caroline tabende finalist i Indian Wells. Mange troede, at hun efter et år med svingende resultater havde genfundet sig selv. Og så sker dette. Det er en mindre katastrofe, og et stort tilbageslag. Nederlaget vil ikke kun koste hende selvtillid, men også respekt fra modstanderne på WTA Touren.

Peter Bastiansen så med fra sidelinjen, da Caroline Wozniacki for en måned siden også kiksede fælt ved en WTA-turnering i Kuala Lumpur.

- Dengang tabte hun også til en lavere rangerende (nr. 186, red.) efter en energiforladt indsats. Jeg forstår ikke, at en spiller, der indenfor det seneste halvandet år har ligget nummer et på verdensranglisten, kan svinge så meget i sit spil. Hun har ambitioner om at vinde en Grand Slam. Skal drøm gøres til virkelighed, skal præstationerne stabiliseres, siger Peter Bastiansen.

Allerede før Caroline Wozniackis gik på banen advarede en anden tidligere dansk topspiller, Tine Scheuer-Larsen, mod Garbine Muguruza.

- Spanieren er en meget spændende spiller, der er meget bedre end rangeringen på verdensranglisten antyder. Hun server godt og slår hårdt til bolden. Hvis Caroline skal vinde, skal hun spille op til sit allerbedste, sagde Tine Scheuer-Larsen, der er imponeret over den generation, der så småt er ved at tage over, hvor Caroline Wozniacki synes at slippe.

- Ikke mindst amerikanerne har gang i noget. Spillere som Sloane Stephens, Coco Vandeweghe og Madison Keys er alle udstyret med kanonserver. Men også canadieren Eugenie Bouchard og briten Laura Robsen besidder stort potentiale. Caroline har konsolideret sig som top 10-spiller. Her skal hun nok blive et pænt stykke tid endnu. Men nedefra rumsterer det, siger Tine Scheuer-Larsen.

Første sæt i kampen mellem Caroline Wozniacki og Garbine Muguruza blev spillet på spanierens præmisser. Hun brød danskerens serv allerede i første sæt, og gentog bedriften yderligere én gang inden sættet var vundet 6-2. Også andet sæt indledte spanieren med et servegennembrud. Caroline Wozniacki svarede dog igen til 2-2. De to spillede fulgtes herefter ad til 4-4. Men så brød Muguruza danskeren, hvorefter spanieren servede sejren i hus. 

Ved turneringen i Miami i fjor nåede Caroline Wozniacki semifinalen efter hun undervejs blandt andet havde besejret Serena Williams. Dette års nederlag betyder, at hun mister adskillige verdensrangliste-point.

Dagens Gossip