Rystet Lars Bak har mistet sin Tour-kaptajn

Efter et slemt styrt på 5.etape har Jurgen Van den Broeck opgivet at stille op til torsdagens 6. etape i Tour de France. Meldingen har chokeret hele det belgiske mandskab, som danske Lars Bak også er en del af.

- Alle var rystede over, at Jurgen Van den Broeck måtte udgå. Det er selvfølgelig et slag for holdet, når det er kaptajnen. Vi føler med ham, for han har forberedt sig specifikt til Tour de France hele sæson. Han har været på utallige højdetræningslejre. Jeg har ikke talt med ham personligt. Han har forskanset sig på sit værelse og var heller ikke med til morgenmaden, siger Lars Bak.

Den blonde dansker er dog ikke mere mærket over situationen, end at han kan kigge fremad og fokusere på den resterende del af Tour de France. Nu ser Lars Bak nemlig en chance for, at han selv kan gå efter en etapesejr. 

- Jurgen Van den Broecks exit betyder, at der er mindre arbejde for en klassementsmand. Så det kan være, at der er etaper, som inviterer til en rytter som mig selv. Jeg føler mig klar og i god form, forklarer den 33-årige dansker.

Først gælder det dog dagens 6. etape til Montpellier, hvor Lotto Belisol-mandskabet håber på at kunne rejse sig hæderligt ovenpå kaptajnens triste exit.

- Der er ikke andet at gøre end at ryste ærgrelsen og skuffelsen af sig. Vi skal tilbage igen med en sejr allerede i dag med Greipel. Det er, hvad vi satser på, siger Lars Bak.

Selvom 6. etape er blevet udråbt som et opgør mellem sprinterne, kan det ikke udelukkes, at den drilske mistralvind kan komme til at spolere Lotto Belisols planer. Der er meldinger om sidevind på helt op til 21 m/s. Og det har Lars Bak indstillet sig på.

- Jeg har læst Michael Rasmussens klumme i BT, så jeg er opmærksom på, at vinden kan komme til at splitte feltet i atomer, når vi kommer til Rhone-dalen. Det er et scenarie, der ikke skal ske, understreger Lars Bak.

Jurgen Van den Broeck kom sig ikke ovenpå den knæskade, som han pådrog sig efter styrtet på 5. etape - blot 200 meter fra målstregen.

Holdets læger behandlede ham omgående, og de konstaterede, at der ikke var brækket nogen knogler. Holdet forventede derfor, at den 30-årige belgier ville være klar til start torsdag. Men smerterne i knæet var altså for voldsomme.

Jurgen Van den Broeck, der blev nummer fire i Tour de France i år 2010 og 2012, måtte også udgå af Tour de France i 2011 efter et styrt.

Tour de France-feltet er nu nede på 193 ryttere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip