S afviser ikke stramninger for kriminelle udlændinge

Skrevet af admin

15/06/2015
Polfoto

Mest læste i dag

Ifølge et nyt forslag fra en række borgerlige partier, skal selv den mindste form for kriminalitet koste dyrt for asylansøgere i Danmark.

Og hos Socialdemokraterne mener man ikke, at man kan være uenig i, at kriminalitet skal have konsekvenser, når udlændinge søger asyl i Danmark.

- Det er allerede sådan i dag, at det har indflydelse på ens asylbehandling, hvis man begår kriminalitet. Men vi er ikke afvisende for at se på, om man kan sikre, at det kan få yderligere indflydelse, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Ritzau.

Det nye forslag kommer fra Dansk Folkeparti og bliver bakket op af både Liberal Alliance, Venstre og De Konservative.

De Konservative virkede ellers umiddelbart til at tage mindre positivt mod forslaget. I Berlingske siger partiets politiske retsordfører, Mai Mercado, således, at det ikke handler om, "hvem der kan være mest hardcore på udlændingepolitikken".

Senere på mandagen siger Mai Mercado dog til TV2 News, at De Konservative "helt bestemt" bakker op om forslaget.

Forslaget går blandt andet ud på, at asylansøgere, der begår kriminalitet, skal frihedsberøves, indtil de rejser ud af landet.

Socialdemokraterne mener, at forslaget kan give mening. Trine Bramsen savner dog nogle konkrete forslag til, hvordan stramningerne skal gennemføres og fungere i praksis.

- Jeg synes, at man skylder nogle svar på, om forslaget ændrer ved den nuværende praksis, hvor kriminalitet allerede spiller en rolle, og om det overhovedet kan lade sig gøre, lyder det fra Trine Bramsen.

- Jeg savner, at de anviser præcist, hvor der skal ændres i loven i forhold til det, der gælder i dag. For der er allerede konsekvenser i dag, hvis man begår kriminalitet.

Ifølge Jonas Christoffersen, der er direktør i Institut for Menneskerettigheder, kan jura og internationale konventioner stå i vejen for Dansk Folkepartis ønske om stramninger.

De fleste af DF's fem konkrete forslag strider således enten mod de internationale konventioner, som Danmark har tiltrådt, eller "udfordrer dem kraftigt", siger Jonas Christoffersen til Berlingske.

/ritzau/