S: Attraktivt at forhindre topskattelettelser med DF

Skrevet af admin

04/07/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti vil gerne have Socialdemokraterne med ved bordet, når regeringen til efteråret inviterer til forhandlinger om en skattereform.

Socialdemokraterne siger aldrig nej til en invitation, kvitterer fungerende politisk ordfører Benny Engelbrecht (S):

- Jeg kan godt finde en fællesmængde i forhold til topskattelettelser, som både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er imod.

Men kan han ligefrem se en alliance bestående af Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne for sig?

- Det kommer an på, hvad den øvrige pakke består af. Men jeg synes da, at det er attraktivt at være med til at forhindre topskattelettelser på et tidspunkt, hvor det absolut ikke er det, som det danske samfund har brug for. Så det vil vi ikke udelukke på forhånd.

Mens både Liberal Alliance og De Konservative lægger op til topskattelettelser, vil Venstre-regeringen lette skatten i bunden. DF kan slet ikke få øje på et råderum til skattelettelser. Hvis det dukker op, vil partiet lette skatten for lave indkomster.

- Jeg har svært ved at se et provenu, som man kan bruge til skattelettelser. Råderummet frem til 2025 er meget presset, siger Benny Engelbrecht.

Samtidig med at DF rækker hånden ud til Socialdemokraterne, erklærer både Venstre, Liberal Alliance og De Konservative i Jyllands-Posten, at de er åbne over for at give DF markante udlændinge- og asylstramninger for at lægge stemmer til skattelettelser.

Men Benny Engelbrecht kan ikke se en sammenhæng mellem stramninger og skattereform:

- Det skulle være, fordi man kunne skabe en finansiering gennem stramninger. Men det har jeg svært ved at se, hvordan man skulle kunne. Det er stort set umuligt at styre tilstrømningen til Danmark. Det afhænger af forholdene i Europa og verdens konflikter.

/ritzau/